De nieuwbouwwoning in Almere Stad ligt aan het water en de bewoners wilden graag met hun eigen boot aan kunnen meren. Daarnaast wilden ze geen standaard vlonder en steiger, maar juist een uniek ontwerp dat goed paste bij de uitstraling van de woning. De bewoners hadden gezien dat Slootweg verschillende vlonders en steigers had ontworpen en geplaatst. Hetgeen ze gezien hadden, sloot goed aan bij wat de hovenier voor ze had ontworpen. .

Om de vlonder te ontwerpen, is er veel tijd genomen om precies te achterhalen welke wensen de bewoners hadden. In meerdere gesprekken zijn verschillende ontwerpen besproken zodat precies duidelijk was hoe het geheel eruit kwam te zien.

Het ontwerpen is het waard geweest

Bij eerdere projecten van Slootweg werd het huis nog wel eens gebouwd nadat de vlonder was geplaatst, maar in dit geval stond het huis er al. Dus moesten alle werkzaamheden vanaf het water gebeuren. Met behulp van pontons werd de kraan en al het materiaal naar de woning gevaren. Vanaf het water kan Slootweg dezelfde werkzaamheden uitvoeren als vanaf het land. Dat kost alleen meer tijd en geld.

Doordat er veel tijd is gestoken in het ontwerp, werd het plaatsen van de hardhouten vlonder en bijbehorende steiger een stuk eenvoudiger. Alles was goed getekend, dus wist iedereen precies wat er moest gebeuren. Het complexe ontwerp, er zaten namelijk vijf verschillende verdiepingen in, kon zo in twee weken tijd volledig worden afgerond.

Afwerking zit in details

Er wordt altijd veel aandacht besteed aan de details, want daarmee zorg je ervoor dat het eindresultaat uiteindelijk echt af is. In dit geval waren de details te vinden in de afwerking van de steigerpalen. De bovenkant van de palen zijn namelijk iets geschaafd en afgewerkt met zogenaamde RVS paalmutsen. Zo krijgt het geheel een luxere en modernere uitstraling.

Heeft u zelf interesse in zo’n prachtige vlonder of steiger? Bel ons dan op 0346-7453000 of neem contact met ons op via het contactformulier

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
201