Houten beschoeiing
Kunststof beschoeiing mijdrecht

Beschoeiing is er in verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en beton. Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers.
Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

Houten beschoeiing

Houten beschoeiing is de meest gebruikte beschoeiing. Een beschoeiing van hout oogt het meest natuurlijk en heeft een warme uitstraling.
Het hout  dat gebruikt wordt voor een houten beschoeiing kan van elke soort zijn. Denk hierbij aan eikenhout, kastanjehout, vurenhout en verschillende soorten hardhout. Het vurenhout plaatsen wij bij een houten beschoeiing onder water, waardoor deze nooit meer rot en u lang van uw beschoeiing kunt genieten. Kortom, een duurzame en natuurlijk ogende beschoeiing.

Kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing, betonbeschoeiing

Ook beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn erg duurzaam en makkelijk toepasbaar. De gebruikte materialen zijn duurzaam doordat zij niet of minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.


"Slootweg luisterde goed naar onze wensen en ze hebben uitstekend werk geleverd! 
We hebben ze direct aan de buren aanbevolen."  - Fam. Jansen (Almere)

"Het is erg prettig samenwerken met Slootweg. Ze hebben veel eigen machines waardoor ze snel kunnen schakelen als de situatie toch anders is dan van te voren gedacht. Slootweg is een betrouwbare partner!"  - Gemeente Utrecht


Beschoeiing plaatsen

Het plaatsen van beschoeiing is net zo belangrijk als het materiaal dat voor de beschoeiing gebruikt wordt. Daarom stelt Slootweg Beschoeiingen de hoogste eisen aan de vakkundige plaatsing. De verankering van de beschoeiing is hierbij van groot belang. Wij verankeren beschoeiingen diep in de oever, onder de juiste hoek en met voldoende ankerpunten.
Beschoeiing die niet goed geplaatst is en onvoldoende verankerd, gaat na verloop van tijd verzakken. Het vervangen of herstellen van een verzakte beschoeiing is prijzig en levert u bovendien onnodig ongemak. Slootweg Beschoeiingen plaatst een beschoeiing in één keer goed, zodat u er vele jaren plezier van hebt.

Klik op de afbeelding hieronder voor onze beschoeiing projecten: 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op​

Is een vergunning verplicht?

Wanneer u nieuwe beschoeiing wilt plaatsen of bestaande beschoeiing wilt vervangen, dan is een vergunning eigenlijk altijd verplicht. Het Waterschap geeft hier uitgebreide richtlijnen voor op haar website. In het kort komt het erop neer dat een vergunning noodzakelijk is wanneer u grond keert wat hoger is dan 80 cm. Bij beschoeiing of damwanden is dit eigenlijk altijd het geval. Bij het aanvragen van de vergunning zijn er vervolgens weer verschillende eisen waaraan de werkzaamheden moeten voldoen. Dit zijn er te veel om te benoemen. Een aantal is dat degene die activiteiten uitvoert:

 1. laat de beschoeiing niet boven maaiveld uitsteken;
 2. werkt de beschoeiing gronddicht af, zodat geen grond of aangevuld materiaal vanachter of van onder de beschoeiing in de watergang kan komen;
 3. sluit de beschoeiing geheel aan op een eventueel reeds aanwezige beschoeiing;
 4. construeert de beschoeiing zodanig dat geen ontoelaatbare vervorming kan plaatsvinden;
 5. draagt er zorg voor dat de activiteiten de watertoevoer niet ontoelaatbaar belemmeren;
 6. hanteert principetekening ‘Beschoeiing’ voor de uitvoering

U kunt de vergunningsaanvraag zelf doen via het Omgevingsloket, maar het is ook mogelijk om Slootweg de aanvraag te laten verzorgen. 

Wilt u meer weten over de voorwaarden, mogelijkheden en prijzen voor het plaatsen van beschoeiing?
Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 0346-745300

Neem contact op​


Waarom Slootweg Beschoeiingen?

Meer meer dan 10 jaar ervaring zorgt Slootweg ervoor dat elke project langs de waterkant succesvol wordt afgerond. Bij Slootweg bent u zeker van:

 • Duurzame beschoeiing oplossingen 
 • Hoogwaardige materialen
 • Duidelijke uitleg over de aanpak en het eindresultaat

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een project?

  De duur van een project is afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid die geplaatst wordt en met wat voor machines de werkzaamheden verricht kunnen worden. De duur van een project varieert van een dag tot twee maanden.

 • Wat is de levensduur van beschoeiing?

  Levensduur van een hardhouten beschoeiing hangt af van de diktes en de duurzaamheid.

  Levensduur van een damwand: zie hierboven.

  Van staal: zie hierboven

  Van beton: gemiddeld 40 a 50 jaar.

  Kunststof: gemiddeld 40 a 50 jaar.

 • In welk gebied werkt Slootweg?

  We werken voornamelijk in de regio (+/- 30 km rondom Utrecht). Natuurlijk maken we soms een uitzondering voor de echt leuke/interessante projecten :)

 • Telefoonnummer:
  0346-745300

 • Nieuwe Weteringseweg 33
  3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
202