Houten damwand
Hardhouten damwand Utrecht (6)

Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een vorm van beschoeiing die veel toegepast wordt en in veel materialen te maken is. Of u nu een stalen damwand of een houten damwand wilt, Slootweg Beschoeiingen plaatst ze allemaal. 

Houten damwand plaatsen

Een houten damwand bestaat uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden. Deze wanden zijn er in verschillende houtsoorten. Van eikenhout en vurenhout tot kastanjehout en hardhout. Door verschillende houtsoorten te combineren (bijvoorbeeld vurenhout onder water en hardhout op de waterlijn en daarboven) kan Slootweg ervoor zorgen dat we een damwand plaatsen die in ieder budget past met de uitstraling die u zelf voor ogen heeft. 

Stalen damwand plaatsen

Dit type wand bestaat uit U-profielen, die bij het plaatsen in elkaar grijpen. De U-profielen worden verticaal in de grond getrild om een stevig eindresultaat te realiseren. Een stalen damwand is duurzaam en sterk. 

Klik op de afbeelding hieronder voor onze damwand projecten: 

Damwand projecten

Plaatsen van een damwand

Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk. Slootweg Beschoeiingen neemt alleen genoegen met de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden. Wij plaatsen de damwand in één keer goed zodat u hiervan kunt genieten zonder zorgen of bijkomende kosten.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op


Waarom Slootweg Beschoeiingen?

Meer meer dan 10 jaar ervaring zorgt Slootweg ervoor dat elke project langs de waterkant succesvol wordt afgerond. Bij Slootweg bent u zeker van:

 • Duurzame beschoeiing oplossingen 
 • Hoogwaardige materialen
 • Duidelijke uitleg over de aanpak en het eindresultaat

POPULAR QUESTIONS

 • Hoe lang duurt een project?

  De duur van een project is afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid die geplaatst wordt en met wat voor machines de werkzaamheden verricht kunnen worden. De duur van een project varieert van een dag tot twee maanden.

 • Wat is de levensduur van beschoeiing?

  Levensduur van een hardhouten beschoeiing hangt af van de diktes en de duurzaamheid.

  Levensduur van een damwand: zie hierboven.

  Van staal: zie hierboven

  Van beton: gemiddeld 40 a 50 jaar.

  Kunststof: gemiddeld 40 a 50 jaar.

 • In welk gebied werkt Slootweg?

  We werken voornamelijk in de regio (+/- 30 km rondom Utrecht). Natuurlijk maken we soms een uitzondering voor de echt leuke/interessante projecten :)

 • Telefoonnummer:
  0346-745300

 • Nieuwe Weteringseweg 33
  3737 MG, Groenekan

© Copyright 2023  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
207