Deze mensen woonden al jaren aan het water in Almere. Afgelopen jaar hebben ze besloten om een grotere boot te kopen om op het meer te varen. Het enige probleem was dat de bestaande aanlegsteiger te klein was voor de nieuwe boot.

Voor de nieuwe aanlegsteiger had de klant zelf een goed idee. Hij had hier ook een ontwerp van gemaakt en is daarmee langs verschillende bedrijven gegaan. Slootweg Beschoeiingen was hier een van en bleek uiteindelijk ook de enige die het aandurfde om het ontwerp te realiseren.

Een ingenieuze oplossing

In het ontwerp van de steiger had de klant de volledige steiger aan één paal laten hangen. Hierdoor moest alle kracht door deze paal worden opgevangen. Gelukkig wist Slootweg een goede oplossing. Het ophangsysteem moest daarvoor aan de steigerpaal worden bevestigd voordat de paal de grond in werd getrild.

Het resultaat

Het resultaat is een prachtige hardhouten steiger die de komende 30 jaar nog te gebruiken is. Bovenop de steigerpalen zijn stalen hoedjes gemonteerd om de steiger een luxe uitstraling te geven. De klant geniet ondertussen enorm, beide boten liggen aan de steiger en hij kan zo instappen om een prachtig rondje te varen op het meer.

Het ontwerp kon alleen gerealiseerd worden doordat Slootweg opzoek ging naar een oplossing. Dat is ook waar Slootweg zich in onderscheidt.

Zelf een aanlegsteiger?

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2022  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
201