In Noord-Brabant was de beschoeiing rondom de vijver van de kerk nodig aan vervanging toe. Na 20 jaar begon deze namelijk rot te worden waardoor de grond ging verzakken. Slootweg werd uitgenodigd om na te denken over een goede oplossing.

Aangezien het om een monumentaal pand ging, was het advies om te kiezen voor perkoenen beschoeiing. Dat paste namelijk het beste qua uitstraling.

Rekening houden met monument

Beschoeiing moet de grond in worden getrild. Daar is geen andere manier voor. Het probleem was alleen dat de vijver naast een kwetsbaar monument lag en dat het trillen mogelijk voor verzakking zou zorgen. Daarom is er gekozen voor een werkwijze waarbij zo min mogelijk trilling nodig was. Bij deze werkwijze worden er eerst gaten in de zandbodem gespoten door middel van water. Dit maakte het plaatsen al een stuk eenvoudiger. Vervolgens zijn de palen ook de grond in gespoten waardoor er minimale trilling is ontstaan en er ook geen verzakking op heeft getreden.

Naast de beschoeiing plaatsen, moest ook het talud rondom de vijver netjes worden afgewerkt. Door de ruime ervaring met het verzorgen van straatwerk kon deze klus direct worden aangepakt. Zo was er maar één partij nodig voor het gehele werk en was het risico op miscommunicatie ook klein. Mede daardoor was men ook enorm tevreden.

Niets dan lof

De manier waarop Slootweg heeft meegedacht in het voortraject was voor de opdrachtgever één van de reden om voor Slootweg te kiezen. Alle beloftes die van te voren zijn gemaakt, zijn nagekomen en het eindresultaat is geweldig. De opdrachtgever had dan ook niets dan lof voor het werk. 

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
188