In Nieuwegein moest een nieuw huis worden gebouwd en de eigenaar wilde langs de sloot een houten damwand met een vlonder. De uitdaging zat dit keer vooral in het goed afwerken van de damwand zodat de tuin later nog goed aangelegd kond worden.

Voordeel dat het huis nog gebouwd moest worden

Doordat het huis nog gebouwd moest worden, was het niet nodig om gebruik te maken van pontons en kon groot materieel worden ingezet. Het voordeel daarvan is dat de damwand beter en sneller geplaatst kan worden. Daarnaast zijn de kosten voor het plaatsen hierdoor veel lager dan wanneer er vanaf het water gewerkt moet worden.

Er is gekozen voor een relatief standaard uitvoering van de vlonder en damwand. De vlonder ligt daarbij iets terug waardoor deze als het ware in de damwand valt. Als je op de vlonder wilt zitten, zit je dan ook een beetje beschut.

Zeer tevreden

Na de plaatsing heeft de eigenaar Slootweg complimenten gegeven voor de uitvoering. Hij was zeer tevreden over de manier waarop Slootweg heeft gecommuniceerd en het werk heeft opgeleverd. Nadat alles was geplaatst is alles zo netjes mogelijk opgeruimd zodat de bouw van het huis ongestoord weer verder kon gaan. 

Zelf een damwand laten plaatsen?

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194