Bij dit project moest meer dan 70 meter kunststof damwand geplaatst worden. De reden hiervoor was dat de bestaande beschoeiing verrot was. Deze was erg slecht gemonteerd. Er waren namelijk te dunne palen en planken gebruikt en de beschoeiing was niet verankerd. Daardoor was de grond gaan verzakken. Een klassiek voorbeeld van hoe je beschoeiing niet moet plaatsen.

Bijna levenslang plezier van het resultaat

De klant wilde een oplossing waarmee ze de rest van hun leven niet meer hoefden na te denken over de waterkering. De huidige beschoeiing had te veel kopzorgen bezorgd en dat wilden ze nooit meer. Daarom is er gekozen voor een kunststof damwand. Dit materiaal gaat gemakkelijk 50 jaar mee en is even sterk als bijvoorbeeld een houten damwand.

Extra verankering en een nette afwerking

Om 50 jaar zorgeloos van de damwand te kunnen genieten, is ervoor gekozen om de damwand extra te verankeren. Op verschillende plekken zijn daarvoor extra punten in de tuin gemonteerd zodat de wand geen mogelijkheid heeft om te verplaatsen. Nadat de kunststof platen afgemonteerd waren, zijn aan de bovenzijde hardhouten balken geplaatst. Dat geeft net een beetje meer luxe uitstraling. Zonder dat daarvoor de hele damwand van hout hoeft te zijn.

De klant is tevreden met het eindresultaat. Over 50 jaar zijn er waarschijnlijk nieuwe bewoners die nog steeds genieten van ons werk.

Heeft u zelf interesse in een kunststof damwand? Bel ons dan op 0346-745300 of neem contact met ons op via het contactformulier

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194