Het huis was net gebouwd in Almere en de klant wilde om het hele huis een hardhouten vlonder. Daarnaast wilde hij de rest van de tuin (straatwerk, schutting, en plantenbakken) door hetzelfde bedrijf laten verzorgen. Zo kwam hij bij Slootweg.

Betonnen heipalen, gelaagde vlonder en onkruid

Voor dit project was het van belang dat er een oplossing zou komen voor de lange termijn (>50 jaar). Een belangrijk onderdeel daarbij was de fundering van de vlonder. De beste lange termijn oplossing hiervoor is beton in combinatie met stalen balken. De betonnen heipalen zijn door Slootweg met grote materieel vanaf het water in de grond geheid. Om ervoor te zorgen dat de thermisch verzonken stalen balken recht op de palen gemonteerd konden worden, moesten alle palen op gelijke hoogte worden gemaakt. Een precies werk, dat Slootweg zonder problemen heeft uitgevoerd.

Op de fundering moest een hardhouten vlonder worden gemonteerd. Niet zomaar een vlonder, maar een vlonder met verschillende lagen, een bankje, een afmeersteiger en veranda, en zelfs een verlaagde vlonder voor de jacuzzi. Door het nauwkeurige werk, konden al deze zaken worden gerealiseerd.

Bij het plaatsen van een dergelijke vlonder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het onkruid niet door de vlonder heen gaat groeien. Normaal wordt er daarom worteldoek onder de vlonder gemonteerd. In dit geval was de grond te ver weg, dus is het worteldoek direct op de grond gelegd zodat er geen onkruid kan groeien.

Een compleet project

Alle werkzaamheden zijn goed verlopen en de klant was erg tevreden. Hij heeft zelfs nog even meegeholpen om de schutting te vullen met stenen. Al met al was het een uitdagend project, maar wel een project waarvan het resultaat prachtig is.

Zelf een prachige vlonder laten maken?

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
201