De gemeente Utrecht is bezig om een aantal grachten te voorzien van nieuwe damwanden. Daarvoor werken ze samen met verschillende bedrijven in de regio. Voor dit project werkte Slootweg samen met een aannemer die een stalen damwand heeft geplaatst. Vervolgens is Slootweg gevraagd om de afwerking te verzorgen. De afwerking bestond uit een hardhouten damwand die aan de stalen damwand gemonteerd moest worden. De overheid vraagt altijd om gebruik te maken van FSC®-gecertificeerd hardhout. Dit is een keurmerk dat aantoont dat het hout op een milieuvriendelijke manier worden vervaardigd*.

Een enorme uitdaging en een leuk detail

Het monteren van de houten damwand bleek nog niet zo eenvoudig als gedacht. De stalen damwand waar de houten damwand aan gemonteerd moest worden, stond namelijk niet volledig recht. Daardoor was er op plekken waar de verbindingen gelegd moesten worden, één tot tien centimeter afstand. Daarom heeft Slootweg speciale verbindstukken gemaakt en deze gemonteerd op het staal. Daardoor kon de damwand goed gemonteerd worden en zag het resultaat er veel beter uit.

Voor deze opdracht heeft Slootweg ook de stuw gemaakt die aan de zijkant zit. Een leuk detail dat is toegevoegd, zijn de trapjes voor de eenden (die stonden zo in het bestek). Zo kunnen ze eenvoudig in en uit het water komen. Natuurlijk zijn deze door Slootweg zelf gemaakt. 

Het resultaat

Het resultaat is een prachtige gracht. De gemeente is ook erg tevreden met het resultaat.

Zelf een damwand laten plaatsen?

Neem contact op

 

*Wij werken veel met duurzame materialen. Slootweg is een FSC®;-C016391 gecertificeerd bedrijf en kunnen dan ook hout aanbieden aan onze klanten dat is voorzien van het FSC-keurmerk. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze FSC-gecertificeerde producten.

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194