In Loosdrecht wilde de eigenaar van een boerenbedrijf een nieuwe kelder aanleggen. Deze kelder zou vlak naast de erfgrens geplaatst worden. Om de kelder te maken moest eerst een groot gat worden gegraven. Om te voorkomen dat de grond van de buren zou gaan verzakken, was een damwand noodzakelijk. Aangezien het om een tijdelijke oplossing ging, werd gebruik gemaakt van een stalen damwand.

Ook tijdelijke oplossingen moeten goed zijn

Normaal gesproken worden damwand gebruikt als permanente oplossing om verzakking van de grond tegen te gaan. In dit geval dus niet, maar dat betekent niet dat deze onnauwkeurig geplaatst mag worden. Als de damwand bijvoorbeeld scheef wordt geplaatst, zal je een groot verloop zien. Wat er dan voor zorgt dat het uitgraven minder secuur gedaan kan worden.

Om ervoor te zorgen dat de wand goed en op de juiste plek werd geplaatst, zijn er eerst twee stalen balken neergelegd. Zo was het duidelijk waar de wand geplaatst zou worden. Bovendien wordt het plaatsen van de damwand een stuk eenvoudiger. De balken dienen namelijk als een soort geleider van de damwand.

Aangezien het om een tijdelijke oplossing ging, was het belangrijk dat de stalen platen er ook weer eenvoudig uitgetrokken kon worden. Daarom is er gekozen voor kortere damwanden waardoor er minder wrijving is bij het lostrekken, dus kan het ook sneller gebeuren.

Een onzichtbaar resultaat

Het resultaat van het werk van Slootweg Beschoeiingen is eigenlijk onzichtbaar geworden. De kelder ligt namelijk onder de grond en de damwand is er weer uitgehaald, maar ook onzichtbaar werk is belangrijk. De kelder is zonder problemen geplaatst en de buren zijn blij dat hun terrein is blijven liggen waar het lag. 

Zelf een stalen damwand laten plaatsen?

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194