Drie jaar geleden heeft deze klant zijn hele tuin laten vernieuwen. Echter, al snel bleek dat dit niet goed was gedaan. De waterhuishouding was niet goed geregeld (er bleven plassen staan) en de beschoeiing was niet goed geplaatst, waardoor deze krom en naar buiten was getrokken. Het was duidelijk dat hier een oplossing voor moest komen.

Goede fundering, dilatatievoegen en damwanden

Bij het aanleggen van deze tuin waren er verschillende uitdagingen. De belangrijkste was de enorme druk die de grond uitoefende op de damwand en beschoeiing. Doordat hier in eerste instantie niet goed over nagedacht is, is alles dus krom gaan trekken. Het was aan Slootweg om hier wel een goede oplossing voor te bedenken. De oplossing bleek relatief eenvoudig, namelijk ankers aan de betonnen fundering van het huis bevestigen. Daardoor kan de kunststof damwand de kracht beter aan en zal deze de grond op zijn plek houden.

Bij de eerdere aanleg waren de dilatatievoegen van het huis niet afgekit waardoor de grond langzaam in de fundering terecht was gekomen. Slootweg merkte dit op tijd op waardoor dit direct opgelost kon worden.

De klant was op zoek naar een duurzame oplossing voor de damwand. Daarom is er gekozen voor vurenhouten palen met een kunststof damwand (Profextru). Deze oplossing zal minimaal 25 jaar blijven staan en is daardoor op de lange termijn nog goedkoper ook. 

Eindelijk gerust

Na de slechte ervaring was het voor de klant erg belangrijk dat er nu eindelijk een goede oplossing gevonden werd. Slootweg heeft deze geboden. Daardoor kan de klant nu eindelijk met een gerust hart van zijn nieuwe tuin genieten.

Meer weten over mogelijkheden voor u?

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194