De bestaande beschoeiing aan waterkant was compleet verrot en daardoor ook gaan verzakken. Bovendien wilden de mensen hun tuin vergroten bij het huis in Utrecht. Ze hadden namelijk een talud (aflopend stuk grond) richting het water. Door dit op te hogen zou er ongeveer 10 m2 extra bij de tuin komen. Nadat Slootweg het ontwerp had gemaakt, kon er al snel worden begonnen.

We hebben de tuin heel gelaten, maar…

Voor dit project moest als eerst ongeveer 20 m3 grond aangevoerd worden om het talud op te hogen. Doordat de toegang via het water niet mogelijk was, moest het via de tuin gebeuren. Echter, daar stond een hek, bomen en een heg. Deze moesten dus eerst worden verwijderd. Slootweg heeft alles met beleid uit de tuin gehaald. Zodat alles naderhand weer teruggeplaatst kon worden, zonder schade. En dit is gelukt. Ruim twee maanden na het project zijn de bomen en heg weer toe aan hun onderhoud. Zo zie je maar dat we soms een tuin volledig moet vernielen om deze vervolgens weer in precies dezelfde staat op te leveren.

Het plaatsen van de damwand verliep gelukkig zonder problemen. De grond was zacht waardoor de planken eenvoudig in de grond getrild konden worden. Er is gebruik gemaakt van hardhout (klasse 1), het beste hardhout dat er is. Dat zorgt ervoor dat deze oplossing minstens 25 jaar mee gaat. Een echt duurzame oplossing dus.

Een extra wens

De klant wilde graag wat meer privacy in zijn tuin. Dus heeft Slootweg een mooi hendra hekwerk geplaatst. Door het groen hier tegenaan te plaatsen, zal dit in de loop van de tijd een mooie groene afscheiding worden. Waarmee de bewoners de gewenste privacy krijgen.

De resultaat is zeer goed gelukt. De hardhouten damwand staat stevig en alle bomen staan weer op hun eigen plek. De tuin is weer flink in bloei gezet.

Heeft u zelf interesse in een hardhouten damwand? Bel ons dan op 0346-745300 of neem contact met ons op via het contactformulier

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194