Deze woning in Maartensdijk (Utrecht) ligt aan de voorzijde aan een sloot waar jaren geleden een damwand was geplaatst. Deze is in de loop der tijd gaan rotten. Wat ook de reden was dat Slootweg werd ingeschakeld. De volledige waterkant moest worden voorzien van nieuwe bescherming.

De wens was om een strakke uitstraling te realiseren. Een hardhouten damwand is daar uitermate geschikt voor. Dus is daar ook voor gekozen.

Kleine toevoeging voor een efficiënte uitvoering

Op de foto’s is te zien dat de sloot iets breder is (ongeveer 4 meter). Daardoor was het onmogelijk om met een normale kraan en trilblok de wand de grond in te trillen. Door gebruik te maken van een verlenggiek van de kraan kon het werk toch vanaf de kant gebeuren. Dat scheelde niet alleen veel tijd, maar ook geld.

De hardhouten damwand is de grond in getrild met behulp van de kraan. De bestaande verankering moest hierbij ook worden vernieuwd. Vandaar dat er extra gaten zijn “gegraven” in de tuin. Hiervoor zijn met water gaten gespoten in het zand. Bij het trillen is rekening gehouden met de ondergrond. In dit geval bestond deze voornamelijk uit zand, dus was het niet nodig om eerst gaten in de grond te spuiten met water of lucht.

Afwerking zit in details

Zodra de werkzaamheden van Slootweg zijn afgerond, is het standaard om het terrein weer netjes achter te laten. In dit geval is de waterkant netjes opgeruimd en is er extra grond gestort om de gaten op te vullen. De grond is vervolgens netjes aangeharkt zodat de tuin er weer mooi bij lag. De bewoners waren dan ook enorm blij met het eindresultaat. 

Zelf ook een prachtige damwand? Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194