Aan de achterzijde van het woonhuis was een groenstrook die door gemeente IJsselstein te koop werd aangeboden. De mensen wilden graag hun achtertuin uitbreiden, dus besloten ze om de groenstrook te kopen. Echter, de groenstrook bestond voornamelijk uit struiken en liep ook nog eens schuin af richting de sloot.

Aangezien ze de tuin echt wilden uitbreiden waren ze op zoek gegaan naar een oplossing om het talud op te hogen. Zodat de volledige tuin uiteindelijk vlak zou worden. Slootweg heeft een oplossing geboden waarbij de bestaande tuin zo min mogelijk veranderd hoefde te worden, maar waar het eindresultaat er wel als één geheel uit kwam te zien. Waarbij gebruik is gemaakt van een hardhouten damwand.

Hoeveel groen kan er uit een groenstrook worden gehaald?

Om ervoor te zorgen dat de tuin vlak gemaakt kon worden, moest eerst de groenstrook leeg worden gehaald. Dit bleek nog een flinke klus te zijn, want uiteindelijk bleek er meer dan 20 m3 groen afgevoerd te worden. Dat komt overeen met een container van 6 x 2,5 meten en 1 meter hoog.

Vervolgens heeft Slootweg de hardhouten damwand geplaatst. Dat was vrij eenvoudig, omdat de kleigrond relatief zacht is in IJsselstein en de randen van de kavel duidelijk waren aangegeven.

Het resultaat

Het resultaat is een prachtige hardhouten damwand die de komende 30 jaar nog te gebruiken is. Dit geeft de tuin een luxe uitstraling. Bovendien is de tuin helemaal vlak getrokken waardoor deze mensen van de volledige tuin gebruik kunnen maken. 

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2022  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194