De tuin van dit nieuwbouwhuis in Nieuwegein ligt aan een sloot, dus moest er een oplossing komen voor de waterkant. De klant wilde een moderne en duurzame uitstraling creëren. Daarom is er gekozen voor een hardhouten damwand en vlonder. Deze houtsoort gaat gemakkelijk 20 jaar mee en vergt weinig onderhoud.

Damwand in plaats van beschoeiing

Bij een dergelijk project heeft de klant altijd verschillende keuzes. Een van de keuzes is of er beschoeiing of een damwand wordt geplaatst. Deze klant zocht een oplossing met een moderne en strakke uitstraling, dus is een houten damwand aangeraden. Het voordeel hiervan was in ieder geval dat de vlonder eenvoudiger bevestigd kon worden, omdat deze perfect aan kon sluiten aan de damwand.

Voor de aanleg van de vlonder moest eerst een deel van de tuin worden ontgraven. De vlonder kon namelijk niet te ver over het water hangen, maar er moest wel voldoende ruimte zijn om met ten minste vier mensen aan de waterkant te zitten. Door de tuin uit te graven is deze ruimte eenvoudig gecreëerd.

De resultaat is weer prachtig. De houten damwand heeft een moderne, strakke uitstraling en voldeed daarmee volledig aan het beeld van de klant. Op de vlonder kunnen ze nu in de zomer perfect genieten van de zon. 

Heeft u zelf interesse in een hardhouten damwand? Bel ons dan op 0346-745300 of neem contact met ons op via het contactformulier

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194