Dit grote project voor een huis in Asperen kwam voort vanuit de wens van de klant om de bestaande beschoeiing te vernieuwen. Deze was namelijk helemaal verrot waardoor een deel van de grond erachter al was weggeslagen. Het was dus noodzakelijk dat de beschoeiing vervangen werd, maar er moest nog meer gebeuren. In de tuin waren twee kleine havens voor boten waarvan er één niet meer nodig was. Dus wilden ze deze dempen om een grotere tuin te creëren.

Bij het ontwerp van de oplossing was de wens van de klant om een landelijke uitstraling te behouden. Daarom viel een kunststof damwand al snel af en is er gekozen voor een hardhouten damwand.

Een gedempte haven en renovatie van een bestaande steiger

Eén van de twee havens moest worden gedempt. Dat dit geen kleine klus is, bleek wel uit de hoeveelheid grond die aangevoerd moest worden. Dit bleek uiteindelijk namelijk 120 m3 te zijn. Het dempen van de haven verliep verder zonder problemen. Waardoor al snel te zien was hoeveel extra ruimte er in de tuin bij kwam.

Nadat de haven was gedempt, kon begonnen worden met het plaatsen van de hardhouten damwand. De tuin was eenvoudig te bereiken vanaf het water, dus is ervoor gekozen om alle werkzaamheden vanaf het water te doen. Vanaf de pontons konden de planken eenvoudig de grond in worden getrild. In een paar dagen tijd werden alle planken erin getrild en aan elkaar gemonteerd.

Daarna was het tijd voor de aanlegsteigers. Eén aanlegsteiger moest nieuwe worden aangelegd en één aanlegsteiger moest worden gerenoveerd. Het renoveren van bestaande steiger heeft als voordeel dat het vaak lagere kosten met zich meebrengt. Daarnaast wordt de bestaande uitstraling behouden. Door extra balken en paaltjes te plaatsen, kan deze steiger nu weer jaren mee.

We laten alles netjes achter

Als Slootweg bij een klant in de tuin aan het werk gaat, hechten we er grote waarde aan om alles netjes achter te laten. Zo ook in dit geval. Een groot deel van de tuin was overhoop gehaald, dus hebben we de tuin opnieuw ingezaaid met gras. Hierdoor hoeft de klant zich geen zorgen meer te maken over zijn tuin.

De resultaat mag er zijn. De boot kan bij de aanlegsteiger worden aangemeerd en de klant kan genieten van een extra grote tuin aan het water.

Heeft u zelf interesse in een hardhouten damwand of beschoeiing? Bel ons dan op 0346-745300 of neem contact met ons op via het contactformulier

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194