De aanleiding en het ontwerp

De bestaande betonnen beschoeiing was al 80 jaar oud en was nodig aan vervanging toe. De grootste uitdaging bij dit project lag bij het huis dat vlak naast de beschoeiing staat. Dit huis is namelijk op zandgrond gebouwd en is niet onderheid. Als het zand tijdens de werkzaamheden zou wegspoelen, zou dit grote gevolgen hebben voor de stabiliteit van het huis. Waardoor het volledig zou kunnen verzakken. Het was dus zaak om dit goed aan te pakken.

Bekisting voor beton ter plekke gemaakt

Het plaatsen van de beschoeiing van beton was dus een uitdaging. In principe bestaat een dergelijke oplossing uit losse elementen die op hun plek worden gehouden door de grond en verankeringen. In dit geval is er een extra versteviging aangebracht door een betonbalk in het werk te storten. De bekisting hiervoor is ter plekke gemaakt, omdat het echt maatwerk was. Door deze betonbalk zijn alle elementen aan elkaar gekoppeld waardoor het een nog sterker geheel is geworden. De kans op verzakking is hiermee te verwaarlozen.

Een hangende steiger

De klant wilde graag een steiger aan het water om zo de tuin te verlengen en wat dichter bij het water te kunnen zitten. Echter in dit gebied mogen geen palen in het water staan. Er moest dus een hangende steiger worden gemaakt. Door middel van een metalen constructie aan de betonnen beschoeiing is dit uiteindelijk gerealiseerd.

De klant is erg tevreden met het eindresultaat. De komende 80 jaar kan er weer zorgeloos worden genoten van deze beschoeiing.

Heeft u zelf interesse in een betonnen beschoeiing? Bel ons dan op 0346-745300 of neem contact met ons op via het contactformulier

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
194