In Loenen aan de Vecht waren drie huizen waar nieuwe beschoeiingen geplaatst moest worden. De mensen hadden Slootweg benaderd om hier een voorstel voor te doen. Bij een van de huizen moest ook de vlonder worden vervangen. De belangrijkste wens van de klanten was dat de beschoeiing een degelijke uitstraling moest hebben.

Zware grond en lucht

Voor dit project waren er twee uitdagingen. De eerste uitdaging was de beperkte ruimte. In de tuinen kon namelijk alleen worden gewerkt met een kleine kraan (1m breed).  Daardoor was het lastiger om de grond weg te graven om de beschoeiing te plaatsen.

De tweede uitdaging was de zware grond (zand/klei) in Loenen. Dit zorgt ervoor dat de palen achter de beschoeiing moeilijk in de grond te heien zijn. Door met een speciale waterspuit een gat in de grond te maken kon Slootweg de palen beter plaatsen. Bij het heien is gebruik gemaakt van een luchtcompressor, omdat groter materieel niet mogelijk was.

Het resultaat

Het resultaat is zijn drie degelijk afwerkte tuinen met hardhouten beschoeiing en een nieuwe hardhouten vlonder. Alle bewoners waren erg tevreden met het resultaat en ook met de manier waarop Slootweg hen betrok bij het project voor en tijdens de werkzaamheden.

Neem contact op

  • Telefoonnummer:
    0346-745300

  • Nieuwe Weteringseweg 33
    3737 MG, Groenekan

© Copyright 2024  |  Slootweg Beschoeiingen, Bestrating en Grondwerk
188